Masala Potato Roast / மசாலா உருளைக்கிழங்கு வறுவல்
Serves: 4
Preparation time: 15 minutes
Cooking time: 20 minutes
Ingredients / தேவையான பொருட்கள்:
1/2 kg potato / 1/2 கிலோ உருளைக்கிழங்கு
2 tsp coconut oil / 2 தேக்கரண்டி தேங்காய் எண்ணெய்
Curry leaves / கறிவேப்பிலை
Salt / உப்பு
1/4 tsp mustard seeds / 1/4 தேக்கரண்டி கடுகு
1/4 tsp turmeric powder / 1/4 தேக்கரண்டி மஞ்சள் தூள்
For Masala powder / மசாலா தூள் :
10-15 dried red chili / 10-15 உலர்ந்த சிவப்பு மிளகாய்
2 tablespoon Coriander seeds / 2 தேக்கரண்டி கொத்தமல்லி விதைகள்
1 tablespoon black pepper / 1 தேக்கரண்டி கருப்பு மிளகு
1 tablespoon cumin / 1 தேக்கரண்டி சீரகம்
1 cinnamon stick / 1 இலவங்கப்பட்டை
1/2 tsp turmeric powder / 1/2 தேக்கரண்டி மஞ்சள் தூள்
Method / செய்முறை :
Cook potatoes with salt and keep them aside.
For masala powder,
- dry roast coriander seeds, black pepper, cumin, and cinnamon for 3-5 minutes on medium flame.
- Then add dried red chili and roast on low flame for 5 minutes.
- Turn off heat and transfer to a blender
- Grind into a fine powder by adding turmeric powder
For roast :
- In a pan, add coconut oil and temper with mustard and curry leaves
- Add cooked potatoes and salt
- Add turmeric powder and mix
- Add masala powder and roast
- Roast for 5 minutes
- Turn off heat and serve
Do share your comments.
No comments:
Post a Comment