Monday, 18 January 2021

Masala Potato Roast / மசாலா உருளைக்கிழங்கு வறுவல்

 

Masala Potato Roast / மசாலா உருளைக்கிழங்கு வறுவல்




Serves: 4 

Preparation time: 15 minutes 

Cooking time: 20 minutes 


Ingredients / தேவையான பொருட்கள்


1/2 kg potato / 1/2 கிலோ உருளைக்கிழங்கு

2 tsp coconut oil / 2 தேக்கரண்டி தேங்காய் எண்ணெய்

Curry leaves / கறிவேப்பிலை

Salt / உப்பு 

1/4 tsp mustard seeds / 1/4 தேக்கரண்டி கடுகு

1/4 tsp turmeric powder / 1/4 தேக்கரண்டி மஞ்சள் தூள்


For Masala powder / மசாலா தூள் : 


10-15 dried red chili / 10-15 உலர்ந்த சிவப்பு மிளகாய்

2 tablespoon Coriander seeds / 2 தேக்கரண்டி கொத்தமல்லி விதைகள்

1 tablespoon black pepper / 1 தேக்கரண்டி கருப்பு மிளகு

1 tablespoon cumin / 1 தேக்கரண்டி சீரகம்

1 cinnamon stick / 1 இலவங்கப்பட்டை

1/2 tsp turmeric powder / 1/2 தேக்கரண்டி மஞ்சள் தூள்





Method / செய்முறை : 


Cook potatoes with salt and keep them aside. 


For masala powder, 

  1. dry roast coriander seeds, black pepper, cumin, and cinnamon for 3-5 minutes on medium flame.
  2. Then add dried red chili and roast on low flame for 5 minutes. 
  3. Turn off heat and transfer to a blender 
  4. Grind into a fine powder by adding turmeric powder 


For roast : 


  1. In a pan, add coconut oil and temper with mustard and curry leaves 
  2. Add cooked potatoes and salt
  3. Add turmeric powder and mix 
  4. Add masala powder and roast 
  5. Roast for 5 minutes 
  6. Turn off heat and serve 

 

Do share your comments. 




No comments:

Post a Comment