Wednesday, 27 January 2021

Coconut Chutney/ தேங்காய் சட்னி

 


Coconut Chutney/ தேங்காய் சட்னி 

  • “Nanjil cooking “ / “நாஞ்சில் சமையல்” 


Serves : 3 

Preparation time: 10 minutes 

Cooking time: 10 minutes 



Ingredients: 

 

For grinding / அரைப்பதற்கு


1 cup grated coconut / 1 கப் தேங்காய் துருவல்

3 green chili / 3 பச்சை மிளகாய்

Small piece ginger / சிறிய துண்டு இஞ்சி

4 garlic pods / 4 பூண்டு 

Small piece tamarind / சிறிய துண்டு புளி

Boiled water ( at room temperature) / ஆறிய வெந்நீர்

Salt / உப்பு 


For seasoning : 

1/4 tsp mustard / 1/4 தேக்கரண்டி கடுகு 

1/2 tsp urad dal / 1/2 தேக்கரண்டி உழுத்தம் பருப்பு

5-6 shallots finely chopped / 5-6 சின்ன வெங்காயம் 

1 dried red chili /1 காய்ந்த சிவப்பு மிளகாய்

Curry leaves / கறிவேப்பிலை

2 tsp coconut oil / 2 தேக்கரண்டி தேங்காய் எண்ணெய்


Please note: always use boiled water in coconut chutney as we don’t boil it for a long time. If you are giving it to children it’s safe to make chutney with boiled water ( at room temperature) 


தயவுசெய்து கவனிக்கவும்தேங்காய் சட்னியில் ஆறிய வெந்நீரை எப்போதும் பயன்படுத்துங்கள்.

குழந்தைகளுக்குக் கொடுக்கிறீர்கள் என்றால்ஆறிய வெந்நீரில் சட்னி செய்வது பாதுகாப்பானது


Method: 

  1. In a blender jar add all the ingredients giving for grinding except garlic and make a coarse mixture 
  2. Then add Garlic and 3-4 tsp of boiled water ( at room temperature) and grind into a coarse mixture 
  3. Add water required for chutney and keep aside 
  4. In a Kadai, add coconut oil and add dried red chili and urad dal. Roast until urad dal turn golden brown 
  5. Add mustard and curry leaves 
  6. Add chopped shallots and fry until golden brown 
  7. Then add coconut mixture 
  8. Mix well and turn off the heat immediately ( don’t boil the chutney) 
  9. Serve hot 




No comments:

Post a Comment