Sunday 14 February 2021

Beach Masala Sundal / பீச் மசாலா சுண்டல்

 Beach Masala Sundal / 

பீச் மசாலா சுண்டல்


Serves : 4 

Preparation time: 8 hours

Cooking time: 30 minutes 



Ingredients : 

1/2 kg white peas 

2 large onion chopped 

1 tomato chopped 

1 green chili chopped 

Small piece ginger chopped 

4 garlic chopped 

1/4 tsp turmeric powder 

1 tsp coriander powder 

1/2 tsp chili powder 

1/4 tsp dry mango powder 

1/4 tsp garam masala powder 

Salt 

2 tsp oil 


For green paste 

1/2 cup mint leaves 

1/2 cup coriander leaves 


For garnish 

1 onion finely chopped 

1/4 cup coriander leaves 


தேவையான பொருட்கள்:


1/2 கிலோ வெள்ளை பட்டாணி

2 பெரிய வெங்காயம் நறுக்கியது

1 தக்காளி நறுக்கியது

1 பச்சை மிளகாய் நறுக்கியது

சிறிய துண்டு இஞ்சி நறுக்கியது

4 பூண்டு நறுக்கியது

1/4 தேக்கரண்டி மஞ்சள் தூள்

1 தேக்கரண்டி கொத்தமல்லி தூள்

1/2 தேக்கரண்டி மிளகாய் தூள்

1/4 தேக்கரண்டி மாங்காய் தூள்

1/4 தேக்கரண்டி கரம் மசாலா தூள்

உப்பு

2 தேக்கரண்டி எண்ணெய்


பச்சை பேஸ்டுக்கு

1/2 கப் புதினா இலைகள்

1/2 கப் கொத்தமல்லி இலைகள்



1 வெங்காயம் இறுதியாக நறுக்கியது

1/4 கப் கொத்தமல்லி இலைகள்



Method: 


1. Soak white peas for 8 hours. Pressure cook with salt and keep aside 

2. For the green paste: In a blender, add coriander leaves, mint leaves, and 3 tsp water and grind into a fine paste. 

3. In a bowl, add turmeric powder, chili powder, coriander powder, garam masala powder, and dry mango powder. Mix well and keep aside 

4. In a kadai, add oil and temper chopped ginger, garlic, and green chili 

5. Add chopped onion and cook until soft 

6. Add salt and masala powder and cook for 2 minutes 

7. Then add chopped tomatoes and cook on a medium flame for 5 minutes 

8. Add 1/2 cup of water and bring to boil 

9. Add the green paste and cook on a medium flame for 3 minutes 

10. Add cooked white peas and cook on high flame for 3 minutes 

11. Turn off heat 

12. In a bowl, add the peas curry and garnish with chopped onion and coriander leaves



For recipes, check https://adukalaii.blogspot.com 

 

Do share your comments.

No comments:

Post a Comment