Beach Masala Sundal /
பீச் மசாலா சுண்டல்
Serves : 4
Preparation time: 8 hours
Cooking time: 30 minutes
Ingredients :
1/2 kg white peas
2 large onion chopped
1 tomato chopped
1 green chili chopped
Small piece ginger chopped
4 garlic chopped
1/4 tsp turmeric powder
1 tsp coriander powder
1/2 tsp chili powder
1/4 tsp dry mango powder
1/4 tsp garam masala powder
Salt
2 tsp oil
For green paste
1/2 cup mint leaves
1/2 cup coriander leaves
For garnish
1 onion finely chopped
1/4 cup coriander leaves
தேவையான பொருட்கள்:
1/2 கிலோ வெள்ளை பட்டாணி
2 பெரிய வெங்காயம் நறுக்கியது
1 தக்காளி நறுக்கியது
1 பச்சை மிளகாய் நறுக்கியது
சிறிய துண்டு இஞ்சி நறுக்கியது
4 பூண்டு நறுக்கியது
1/4 தேக்கரண்டி மஞ்சள் தூள்
1 தேக்கரண்டி கொத்தமல்லி தூள்
1/2 தேக்கரண்டி மிளகாய் தூள்
1/4 தேக்கரண்டி மாங்காய் தூள்
1/4 தேக்கரண்டி கரம் மசாலா தூள்
உப்பு
2 தேக்கரண்டி எண்ணெய்
பச்சை பேஸ்டுக்கு
1/2 கப் புதினா இலைகள்
1/2 கப் கொத்தமல்லி இலைகள்
1 வெங்காயம் இறுதியாக நறுக்கியது
1/4 கப் கொத்தமல்லி இலைகள்
Method:
1. Soak white peas for 8 hours. Pressure cook with salt and keep aside
2. For the green paste: In a blender, add coriander leaves, mint leaves, and 3 tsp water and grind into a fine paste.
3. In a bowl, add turmeric powder, chili powder, coriander powder, garam masala powder, and dry mango powder. Mix well and keep aside
4. In a kadai, add oil and temper chopped ginger, garlic, and green chili
5. Add chopped onion and cook until soft
6. Add salt and masala powder and cook for 2 minutes
7. Then add chopped tomatoes and cook on a medium flame for 5 minutes
8. Add 1/2 cup of water and bring to boil
9. Add the green paste and cook on a medium flame for 3 minutes
10. Add cooked white peas and cook on high flame for 3 minutes
11. Turn off heat
12. In a bowl, add the peas curry and garnish with chopped onion and coriander leaves
For recipes, check https://adukalaii.blogspot.com
Do share your comments.
No comments:
Post a Comment