Mixed Millets Adai / சிறுதானிய அடை
Serves: 14 no’s
Preparation time: 4 hours
Cooking time: 20 minutes
Ingredients :
1/2 cup Banyard millet
1/2 cup Kodo millet
1/2 cup Little millet
3/4 cup Bengal gram
1/2 cup Urad dal
6 Dried red chili
1 Chopped green chili
10 shallots
1 Chopped onion
Chopped curry leaves
Salt
1/2 tsp Asafoetida
தேவையான பொருட்கள்:
1/2 கப் குதிரைவாலி
1/2 கப் வரகு அரிசி
1/2 கப் சாமை
3/4 கப் கடலைப் பருப்பு
1/2 கப் உளுந்து
6 உலர்ந்த சிவப்பு மிளகாய்
1 நறுக்கிய பச்சை மிளகாய்
10 சின்ன வெங்காயம்
1 நறுக்கிய வெங்காயம்
நறுக்கிய கறிவேப்பிலை
உப்பு
1/2 தேக்கரண்டி பெருங்காயம் தூள்
Method :
Wash and Soak millets together for 4 hours
Wash and soak Bengal gram and urad dal separately for 4 hours
Soak dried red chili separately
Transfer, soak millets into a blender. Add shallots and dried red chili
Grind into a coarse mixture
Add soaked Bengal gram and grind
At last, add urad dal and grind into a coarse mixture
Transfer to a bowl
Add water required
Add salt and asafoetida
Add chopped green chili, curry leaves, and onion
Mix well
In a tawa, grease oil And take one ladle of the mixture, make adai
Cook on both sides with gingelly oil
Serve hot with coconut / thengai thogayal
For recipes, check https://adukalaii.blogspot.com
Do share your comments.
No comments:
Post a Comment