Sunday 14 February 2021

Mixed Millets Adai / சிறுதானிய அடை


 Mixed Millets Adai / சிறுதானிய அடை


Serves: 14 no’s 

Preparation time: 4 hours 

Cooking time: 20 minutes 


Ingredients : 

1/2 cup Banyard millet

1/2 cup Kodo millet 

1/2 cup Little millet 

3/4 cup Bengal gram 

1/2 cup Urad dal 

6 Dried red chili 

1 Chopped green chili 

10 shallots 

1 Chopped onion 

Chopped curry leaves 

Salt 

1/2 tsp Asafoetida


தேவையான பொருட்கள்:

1/2 கப் குதிரைவாலி

1/2 கப் வரகு அரிசி

1/2 கப் சாமை

3/4 கப் கடலைப் பருப்பு 

1/2 கப் உளுந்து

6 உலர்ந்த சிவப்பு மிளகாய்

1 நறுக்கிய பச்சை மிளகாய்

10 சின்ன வெங்காயம் 

1 நறுக்கிய வெங்காயம்

நறுக்கிய கறிவேப்பிலை

உப்பு

1/2 தேக்கரண்டி பெருங்காயம் தூள்


Method : 


Wash and Soak millets together for 4 hours 

Wash and soak Bengal gram and urad dal separately for 4 hours 

Soak dried red chili separately 

Transfer, soak millets into a blender. Add shallots and dried red chili 

Grind into a coarse mixture 

Add soaked Bengal gram and grind 

At last, add urad dal and grind into a coarse mixture 

Transfer to a bowl 

Add water required 

Add salt and asafoetida 

Add chopped green chili, curry leaves, and onion 

Mix well 

In a tawa, grease oil And take one ladle of the mixture, make adai 

Cook on both sides with gingelly oil 

Serve hot with coconut / thengai thogayal 



For recipes, check https://adukalaii.blogspot.com 

 

Do share your comments.

No comments:

Post a Comment