Wednesday, 24 March 2021

Brinjal Podi Curry / கத்திரிக்காய் பொடி கறி


 Brinjal Podi Curry / கத்திரிக்காய் பொடி கறி


Serves: 4 

Preparation time: 10 minutes 

Cooking time: 30 minutes 



Ingredients: 

1/2 kg brinjal 

10 dried red chili 

1 tsp black pepper 

2 tsp coriander seeds 

1/2 tsp Urad dal 

1 tsp Bengal gram 

1/2 tsp mustard seeds 

1/4 tsp turmeric powder 

Curry leaves 

2 tsp Gingelly oil 

Salt to taste 


தேவையான பொருட்கள்:

1/2 கிலோ கத்திரிக்காய்

10 காய்ந்த சிவப்பு மிளகாய்

1 தேக்கரண்டி கருப்பு மிளகு

2 தேக்கரண்டி கொத்தமல்லி விதைகள்

1/2 தேக்கரண்டி உழுந்து 

1 தேக்கரண்டி கடலை பருப்பு  

1/2 தேக்கரண்டி கடுகு

1/4 தேக்கரண்டி மஞ்சள் தூள்

கறிவேப்பிலை

2 தேக்கரண்டி நல்லெண்ணை

உப்பு


Method : 

1. Dry roast, coriander seeds, black pepper, urad dal, and Bengal gram for 2 minutes on medium flame 

2. Add dried red chili and roast for 2 minutes 

3. Remove from the Kadai and allow it to cool down 

4. Transfer into a blender and ground into a fine powder 

5. In a Kadai, add gingelly oil and temper with mustard seeds and curry leaves 

6. Add sliced brinjal and cook on medium flame 

7. Add turmeric powder and salt 

8. Add 3-4 tsp of masala powder and cook on a medium flame for 10 minutes 

9. Turn off heat and serve




For recipes, check https://adukalaii.blogspot.com 

 

Do share your comments.

No comments:

Post a Comment