Brinjal Podi Curry / கத்திரிக்காய் பொடி கறி
Serves: 4
Preparation time: 10 minutes
Cooking time: 30 minutes
Ingredients:
1/2 kg brinjal
10 dried red chili
1 tsp black pepper
2 tsp coriander seeds
1/2 tsp Urad dal
1 tsp Bengal gram
1/2 tsp mustard seeds
1/4 tsp turmeric powder
Curry leaves
2 tsp Gingelly oil
Salt to taste
தேவையான பொருட்கள்:
1/2 கிலோ கத்திரிக்காய்
10 காய்ந்த சிவப்பு மிளகாய்
1 தேக்கரண்டி கருப்பு மிளகு
2 தேக்கரண்டி கொத்தமல்லி விதைகள்
1/2 தேக்கரண்டி உழுந்து
1 தேக்கரண்டி கடலை பருப்பு
1/2 தேக்கரண்டி கடுகு
1/4 தேக்கரண்டி மஞ்சள் தூள்
கறிவேப்பிலை
2 தேக்கரண்டி நல்லெண்ணை
உப்பு
Method :
1. Dry roast, coriander seeds, black pepper, urad dal, and Bengal gram for 2 minutes on medium flame
2. Add dried red chili and roast for 2 minutes
3. Remove from the Kadai and allow it to cool down
4. Transfer into a blender and ground into a fine powder
5. In a Kadai, add gingelly oil and temper with mustard seeds and curry leaves
6. Add sliced brinjal and cook on medium flame
7. Add turmeric powder and salt
8. Add 3-4 tsp of masala powder and cook on a medium flame for 10 minutes
9. Turn off heat and serve
For recipes, check https://adukalaii.blogspot.com
Do share your comments.
No comments:
Post a Comment