Wednesday, 24 March 2021

MILLET IDLI DOSA BATTER / சிறுதானிய இட்லி தோசை மாவு

 MILLET IDLI DOSA BATTER  / சிறுதானிய இட்லி தோசை மாவு 


Ingredients

* 3 cups millets 

* 1 cup Idli rice 

* 1 cup Urad dal whole, white

* 1 tsp fenugreek seeds 

* Salt – As needed


தேவையான பொருட்கள்

* 3 கப் சிறுதானியம் 

* 1 கப் இட்லி அரிசி

* 1 கப்  உழுந்து 

* 1 தேக்கரண்டி வெந்தயம்

* உப்பு - தேவைக்கேற்ப



Instructions

* Wash millets and idli rice. Soak both millets and idli rice together in a vessel for 4-5 hours 

* Wash and soak urad dal separately for 2hrs

* In a bowl, soak fenugreek for 2 hrs 

* Grind millet and idli rice, and fenugreek by draining water almost completely.

* Grind urad dal, adding water little by little. The consistency should be like a thick cream. 

* Mix both the ground batter and keep overnight or 6-8 hours for fermentation.

* Spoon to idli molds to make idli.

* Or mix with little water and make dosa.

No comments:

Post a Comment